Pàgines

18/5/12

#26MaigVic


Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 18-5-2012:

"El Twitter osonenc bull. La flama l’encenen partidaris i detractors de la manifestació contra el racisme del 26 de maig a Vic. Uns cridant a la mobilització; els altres intentant fer veure als primers que el racisme –els vots de PxC, volen dir– ja es combat des de l’Ajuntament. I no ho nego, s’hi fa feina, amb el regidor en persona anant a arreglar els problemes de convivència de l’hipotètic votant de PxC del 5è 2a amb l’incívic del 5è 3a. Les estratègies per combatre el vot d’Anglada i la PxC ja comencen a ser més velles que la tos. Vam passar del no en parlem, no hi fem res en contra, que li farem propaganda, que el victimitzarem, a l’intent d’integrar-lo i/o normalitzar-lo en la vida política vigatana, com si la història no ens hagués ensenyat que quan es va fer això amb fenòmens similars no en van sortir tots escaldats! Ara, però, em fa l’efecte que som en aquesta situació, la de la integració/normalització; o si no, com s’expliquen, per exemple, les corredisses per incorporar PxC en l’anomenat manifest contra la violència, a costa de la més que probable autoexclusió d’un altre dels firmants. L’alcalde, a més, quan diu que Anglada ha canviat, confon la part amb el tot. Ha canviat respecte a ell i el seu govern, però en l’últim ple encara va usar el mateix to desafiant i ratllant la barroeria política respecte a la CUP i el PSC, tercer i quart grup del consistori. I en plena integració/normalització d’Anglada –i en conseqüència, encara que el govern no ho desitgi, del seu discurs–, tot aquell que es mou no surt a la foto i qualsevol iniciativa seva se la qualifica de partidista, com si la política de partits, com les estratègies contra Anglada, no fossin més velles que el faralló de la Llosa. No negaré un cert risc de victimitzar Anglada amb la manifestació del dia 26, però hi ha un risc més gran encara si alguns dels milers de vigatans –i catalans– que no el van votar poden arribar a pensar que el seu discurs és un més, tan o més vàlid que el dels altres partits. Posats a assumir un risc, i ja que la manifestació –pacífica!, han hagut d’emfatitzar els seus impulsors– està convocada, penso que seria bo que cadascú fes el que li dicti la seva consciència, més enllà de centrar els focus en qui convoca o no. Qui pensi que és inoportuna, però, si de cas que esperi al pròxim mandat, a veure si efectivament el vot de PxC està en clara recessió com pronostica el dramaturg amb qui comparteixo pàgina."

Aquests dies hem mantingut diversos debats a cop de 140 caràcters al Twitter, amb gent d'ERC, de la CUP, d'ICV i d'independents, entorn al tema que tracto en l'article. Qui vulgui seguir el debat, aquí té el bloc per fer-ho. Intentaré publicar els missatges el màxim de ràpid possible. Twitter és més ràpid i espontani, però té la 'dictadura' dels 140 caràcters, que en el debat sobre el tema que ens ocupa no ajuda gaire. En contrapartida, gairebé no hi ha anonimat, a diferència dels blocs.

6 comentaris:

Pau Comes ha dit...

Josep, entenc perfectament que no vulguis la "normalització/integració" de la PxC a l'ajuntament, segur que tan poc com jo, i que critiquis els gestos que et sembla que van en aquesta direcció. Només dues puntualitzacions:
a) la normalització de la PxC li donen, 1r, la legislació espanyola que no els prohibeix, i 2n, la gent que els vota. Si volem reduir la seva importància, no podem tancar els ulls a la realitat.
b) La normalització/integració també es fa des dels mitjans, quan se'ls publica la propaganda com si fossin un partit com els altres. La diferència és que a vosaltres ningú us impedeix deixar de publicar-los els seus pamflets. I no, publicar la teva opinió contrària al costat no compensa la normalització. La gent llegeix i es queda amb el que vol.

JOSEP COMAJOAN ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
JOSEP COMAJOAN ha dit...

Es fa el que es pot, Pau. És un tema de constant debat a les redaccions -no només la nostra- què cal fer amb els continguts del partit. El que sí que no li publiquem -que ja no els envia- són articles amb contingut racista. On sí que de moment (vulnerant el principi de pluralitat política que respectem amb la resta de forces) no el convidem és a tertúlies de la tele i de la ràdio, on és molt més difícil controlar que en un moment donat es pugui deixar 'caure' el missatge racista.

Josep M.Diéguez ha dit...

Hola, Josep.

Tal i com et vaig dir, he escrit una resposta al teu escrit, però no l'he pogut penjar com a comentari perquè era massa llarga. El teu blog només admet respostes de 4096 caràcters, i la meva en fa més de 5000. Vaig molt atrafegat, i no m'he vist amb ànims de resumir-la. Per tant, l'he publicat directament al meu blog, i allí la trobaràs. Disculpa, perquè no em sembla la menra més correcte de fer-ho, però no tenia cap altra solució...

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Caram, més de 5.000 caràcters per respondre el meu articlet... Ara ho llegeixo. Salut!!!

Josep M, Diéguez ha dit...

Josep, avui tenim els astres tecnològic en contra. No aconsegueixo penjar al meu blog la resposat al teu comentari. Te la passo aquí! (si hi ha algú que ens segueix, el tornarem boig...)