Pàgines

22/9/12

"Junts podem arribar més lluny, més lluny"


Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 21-9-2012:

"Dissabte, 15. Com sempre, allà on no arriben les paraules dels polítics ho fan les dels artistes. Grans artistes com Txarango, que van omplir la plaça Major de Vic en horari com qui diu infantil. Encara ara hi ressonen les paraules del seu cantant, l’Alguer Miquel: “Procurem per l’educació dels nostres petits a casa nostra, vigilem pels valors amb què pugen a l’escola, però després el món de la gent gran permet que passin coses com les que passen aquí, que l’odi i el racisme s’instal·len als ajuntaments, en una estranya democràcia que ho permet tot. Per tant, si no volem que els petits arrosseguin les pors dels grans més val que apaguem aquestes pors i fem fora el racisme i l’odi dels nostres ajuntaments, com aquí a Vic; això no pot ser, família!”. I tot seguit van entonar un autèntic himne: “Quan tot s’enlaira toco els somnis de puntetes, junts podem arribar més lluny, més lluny. Un llarg viatge, il·lusions dins les maletes, junts podem arribar més lluny, més lluny”.

Dimecres, 19. Commovedora entrevista de Jordi Molet a 'L’hora de la veritat' d’EL 9 FM al nou director de Càritas Arxiprestal de Vic, Santi Saborit. Reconeix que en una escola de Vic i una de la comarca ja tenen detectats com a mínim un cas en cadascuna de nens amb problemes d’alimentació a casa seva. M’arriba el cor l’entusiasme amb què Saborit parla dels projectes de Càritas. Per exemple, de com han donat la volta a la situació denigrant que havíem denunciat no fa ni mig any de supermercats que llençaven menjar als contenidors. I preocupen les paraules de Saborit, en el sentit que “si l’administració retalla més o paren algunes prestacions, això se’ns pot disparar o fins i tot se’ns pot escapar de les mans”. Escoltem Alguer Miquel, escoltem Santi Saborit! “Junts podem arribar més lluny, més lluny”."

Les paraules de l'Alguer Miquel i la cançó 'Quan tot s'enlaira', dissabte a la plaça Major, es poden recuperar en el vídeo que encapçala aquest post. L'entrevista a Santi Saborit, en el podcast de 'L'hora de la veritat' del dimecres 19 (a partir del minut 80).