Pàgines

20/5/13

Sobreviure amb 664 euros al mes

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 17-5-2013:

"Divendres. Finalment, després que hi fes un segon esment a la columna de la setmana passada, l’Ajuntament de Manlleu em passa l’enllaç a l’apartat de la web on publiquen els sous dels regidors. S’hi arriba després de superar fins a quatre submenús en tota una gimcana informàtica. Encara s’hi fa esment dels 46.321,52 euros anuals que cobrava l’alcalde Pere Prat, amb un asterisc que ens aclareix que a data de 20 de setembre de 2011 va renunciar a rebre retribucions. No hi diu –no hi estan obligats, però mira, no seria sobrer fer-ho– que és per incompatibilitat amb la seva nova responsabilitat com a president del grup d’ERC a la Diputació. President d’un grup de dos, ell i Jordi Portabella. Responsabilitat per la qual cobra més de 90.000 euros anuals. Ben guanyats, suposo. Espero. Amb tot, molt. Massa.

Dissabte. Recollida de firmes a la Mostra d’Entitats a favor de la ILP per la renda garantida de ciutadania. Es tracta d’aconseguir 50.000 firmes perquè el Parlament debati una llei que obligui la Generalitat a consignar anualment una despesa per garantir que cada persona no percebrà menys de 664 euros mensuals. Engrescats, voluntaris d’entitats socials, sindicats, de partits de l’esquerra ecologista i de l’esquerra independentista, convencen un a un fins a –esperen– 50.000. Fins i tot hi ha qui ironitza que es podria anar a recollir-ne sortint de missa perquè alguns fidels puguin tenir l’ocasió de passar de la teoria (teòrica) a la pràctica. Fa com cosa pensar que algú pot sobreviure amb 664 euros mensuals, però em convencen que m’ho miri com un got mig ple, que això representaria eradicar la pobresa del nostre país. Això sí, m’estalviaré la demagògia final –per incompleta i en seu cas un pèl injusta– de comparar-ho amb els 90.000 euros anuals de l’alcalde president del grup de dos".

Un cop ja publicada la columna a El 9 Nou, un amic manlleuenc m'envia per correu la xifra exacta que cobra Pere Prat a la Diputació: 96.896,38 euros bruts anuals. El que dèiem.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres he fet la prova, i cercant a Google he trigat 10 segons en trobar les retribucions...

Només cal cercar: site:manlleu.cat retribucions i voilà.

Buscant "retribucions" al cercador intern també surt ràpid.

@jmgutcab

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Doncs sí, Jose. Això no treu que quedi igualment en un quart submenú, a diferència de Tavèrnoles i Calldetenes, que era als que els comparava en el primer article. Mai vaig posar en dubte que hi fossin, sinó que no s'hi arribava fàcilment, un cop dins el web. Gràcies per participar i col·laborar. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Ostres , em sorprèn la pèrdua de mossegada del periodista a la política vigatana, llàstima.

Periodista