Pàgines

3/6/13

Infame, miserable, roí, vil, mesquí i pervers


Article publicat a la secció 'A corre-cuita' d'EL 9 NOU del 31 de maig:

"26 de maig. Un any de la manifestació de Vic per la cohesió social i contra el racisme. El 29 de juny n’hi ha una altra al Vendrell. Aquells que no van voler anar a la de Vic perquè estaven en contra que s’assenyalés la ciutat com a niu del racisme, ara tenen l’ocasió de redimir-se amb si mateixos i anar a la capital del Baix Penedès a demostrar que hi estan en contra, aquí, allà i arreu.

De fet, si alguna cosa va cohesionar la manifestació de fa un any va ser els antifeixistes i antiracistes que, pel cas, és el mateix. Un any després s’ha fet un lloc en el mapa dels moviments socials de Vic i Osona una entitat com Unitat contra el Feixisme i el Racisme, un paraigua sota el qual s’hi pot aixoplugar tothom, sense el problema de sigles que va fer que alguns partits no s’adherissin a la mani de fa un any.

Mentrestant, però, les vacil·lacions de l’equip de govern de Vic han donat ales a PxC, que ha editat un butlletí infame on avança la creació del Servei per a la Defensa del Vigatà. Un servei que oferirà assessorament gratuït a tots els vigatans necessitats menys als immigrants. Infame. Vil. Detestable. Indigne. Pervers. Roí. Mesquí. Miserable. Abjecte. I tot això des d’unes oficines municipals, les de la Casa Bojons, que PxC i Anglada fan servir com a seu nacional del partit. De fet, el telèfon del servei que es dóna és el del despatx que l’Ajuntament posa a disposició de PxC a la Casa Bojons. Però per fer-hi tasques del grup municipal, no per fer-hi política de partit ni molt menys el servei discriminatori que ara s’hi vol engegar. Tindrà el que ha de tenir l’equip de govern per privar PxC de dur a terme el servei des d’allà? El butlletí, per cert, carrega fort, amb l’estil habitual de PxC, contra l’equip de govern. Un cop li han donat el que volia, els 100.000 euros per repartir al seu gust, ara toca tornar a la càrrega. I què es pensaven?"

La foto que il·lustra l'apunt és de la fotogaleria de la mani del 26-M a Vic que van fer la Lourdes i en Xevi per a EL9NOU.CAT.