Pàgines

30/3/14

"I de passada, no callar res"

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 28-3-2014:

"#CasaldàligaTV3. “Hi ha normes que només hi són per ser trencades”. Fa uns dies, al ple de la pobresa al Parlament, s’aprova una proposta de la CUP transaccionada amb CiU i ERC per instar els ajuntaments a revisar les ordenances de civisme que criminalitzen la pobresa. Més enllà de la mendicitat, cal esperar que Vic finalment derogui la vergonyant ordenança que criminalitza els que no tenen més que el balcó del pis per estendre la roba. En un poble de nous rics. “No et pots quedar sempre al marge, tard o d’hora t’hi has d’implicar”... “Una vida sense causes és una vida pobra, trista buida”.

#CasaldàligaTV3. “Mentre hi hagi aturats, pobres, immigrants que no poden circular lliurement, no hi haurà democràcia”. Misèries i miserables. Al Vendrell, l’altre feu de la vergonyant PxC, allà on també diferencien entre “els de casa” i els de fora, com les pobres quatre criatures que van morir al pis que la seva família havia reocupat després de ser-ne desnonats. Misèria dels pobres. I misèria intel·lectual, la de la nostra miserable societat de nous rics. “Ser de centre és una manera de rentar-se les mans”.

#CasaldàligaTV3. “Sóc al·lèrgic a la violència, però no hi ha violència més gran que la institucionalitzada, que provoca violències molt menors”. Dissabte, jornada antirepressiva a La Nyàmera de Vic. Contra l’assetjament policial, i les bases de dades il·legals que criminalitzen la dissidència. La d’aquells que defensen l’espai públic mercantilitzat a cop de parquímetre. La de la vintena d’indignats denunciats per assetjar el Parlament i pels quals la setmana vinent es demanarà cinc anys i mig de presó. Per una denúncia del nostre Parlament, de la mà (bruta) de Manos Limpias. “Si no expliquem el que passa, ens convertim en còmplices”... “No tenir res, no demanar res... i de passada, no callar res”. Grandíssim Pere Casaldàliga".