Pàgines

2/1/14

Canvi d'any, i també de sistema?

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 27-12-2013:

"Divendres, 20. Publiquem la comparativa entre la barrera de seguretat de formigó de la C-17 al punt que un cotxe va caure al riu i hi van morir quatre veïns d’Aiguafreda, i la tanca de ferro que han fet a l’altura de Ribamala, a Sant Joan. Aquesta, aparentment molt més segura que la primera. Aviat algú apunta que la primera és una carretera de la Generalitat, pobra de solemnitat, i la segona és una de l’Estat, que lliguen els gossos amb llonganisses. I doncs? Per què en volem marxar, d’Espanya? Un company de redacció més llest hi veu una altra diferència: la C-17 la va fer una empresa privada, que ara la té en concessió. La carretera de Sant Joan és pública cent per cent. D’on es deu haver de marxar, doncs, és d’aquest sistema que prima el benefici per davant de tot?

Dissabte, 21. Repassant actes de plens. Dimecres n’hi havia hagut al Consell Comarcal. La CUP s’hi va interessar per la sobtada desaparició de la PAH, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, del conveni pel servei d’intermediació hipotecària que firma el Consell amb l’Ajuntament de Vic. Quan en el conveni de les mateixes característiques que havia firmat l’Ajuntament de Vic al juny la PAH sí que hi constava com a entitat a tenir en compte en la intermediació. El president, Joan Roca, se’n va rentar les mans i va dir que es limiten a aprovar el que ja va aprovar Vic al ple del novembre. Anem a l’acta del ple de Vic del novembre... La CUP havia fet la mateixa pregunta i el regidor Joan Ballana hi va respondre que això és cosa del Consell (!), que ho preguntin al ple del Consell. I els uns pels altres, la PAH ja no hi és. I avui pau i demà glòria. Quin dels dos polítics té raó, però? Cap?
I així, entre la desídia dels uns i la punyeteria dels altres, se’ns en va l’any. Com diu una vinyeta que corre per internet, “que el nou any porti felicitat a tota la humanitat”. Em quedo, però, amb la resposta de l’indígena de la vinyeta: “Per a això ha de canviar el sistema, no l’any”. Doncs això. I no deixeu passar l’any sense llegir l’article de l’Eudald i companyia de sobre meu. S’ho val."