Pàgines

27/5/12

La manifestació, un èxit


Voldria tenir més temps per escriure una valoració aprofundida i reposada de la manifestació contra el racisme d'ahir a Vic. De moment, no és el cas. És prioritari el que estem fent aquest matí a casa, que és aprendre a fer divisions de dues xifres. Per tant, de moment, copio la resposta 'a corre-cuita' que li he donat a en Josep Maria Font, president de la secció local d'ERC a Vic, en el comentari que m'ha deixat al Facebook a la foto que hi vaig penjar ahir, i que és la mateixa que encapçala aquest post (una foto treta de la galeria que ha fet en Marc Sañé a EL9NOU.CAT i que per mi reflecteix prou bé què va ser la manifestació d'ahir i estaria bé que fos el nostre país en un futur). Copio també el comentari d'en Josep Maria Font perquè s'entengui bé la meva resposta:

  • Josep Maria Font Purtí Des del mínim sentit comú, aquesta manifestació no ha estat el que hauria d'haver estat, ni des del punt de vista quantitatiu, ni des del qualitatiu, llàstima, un cartutx que hauria d'haver estat un èxit s'ha cremat en benefici ja veurem de qui, potser del periodisme que creu que en el "marro" hi ha la noticia ?

  • Josep Comajoan Bon dia, Josep Maria. Abans que res, gràcies per opinar també aquí. No sé quines expectatives t'havies creat sobre la manifestació. Depenent de les expectatives de cadascú. Si t'esperaves 5.000 persones i amb una altíssima representació de partits polítics, doncs la manifestació, efectivament no ha estat el que hauria d'haver estat, com tu dius. A mi, sincerament, m'hauria agradat veure-hi 5.000 persones, però la realitat és la que és i n'hi havia poques més de 1.000.

    Respecte la falta de suport a la manifestació dels partits polítics, tot i que entenc que des d'un partit això es pugui veure com un desmèrit, jo prefereixo ser positiu i veure l'ampolla mig plena que no pas mig buida. I precisament que es mobilitzessin més de 1.000 persones, moltes d'elles anònimes i de perfils socials i polítics molt diferents, penso que és més un èxit que res més, ja que no hi van anar a la crida d'un partit polític amb qui simpatitzen, sinó perquè senzillament estaven d'acord amb el missatge de la manifestació: "Per la cohesió social i contra el racisme".

    Sí que n'hi havia un de partit que hi donava suport i no negaré pas que una part de les 1.000 persones potser hi van anar perquè aquest partit hi donava suport, però penso que no eren ni de bon tros la majoria. Per dir-ho gràficament, i sense voler molestar ni menystenir ningú, hi havia molt poques crestes i d'allò que els antidemòcrates en diuen 'quissoflautes' i en canvi més famílies i parelles de la teva edat i la meva.

    Més coses positives respecte les expecatives que s'havien creat, o que s'havien creat alguns o que alguns havien volgut fer veure que podia passar? El civisme amb què va discórrer tota la manifestació. No és que no hi hagués cap incident (un regidor de CiU a El 9 TV va arribar a dir que temia que es cremarien contenidors i cotxes!), és que ni tan sols es va fer cap crit en contra de cap persona o organització que s'hagués oposat a la manifestació. Tal com ha de ser, i tal com havia demanat l'organització de l'acte.

    Finalment, i vaig acabant, em sap greu aquesta teva última referència al periodisme que creu que en el 'marro' hi ha la notícia? Realment penses que els mitjans només hem de donar suport i parlar d'aquells actes que compten amb la simpatia dels partits polítics? Des d'El 9 Nou, més enllà de les opinions individuals de cadascú, que ja s'han reflectit en forma d'article d'opinió, hem informat del que hi havia, i de l'opinió de cadascú, i ja t'asseguro que si s'hagués volgut anar a buscar el 'marro' que tu dius, centrant la notícia en el desacord entre partits, ho hauríem pogut fer i no ho hem pas fet. Si vols, però, n'anem parlant. Bon diumenge!


2 comentaris:

Antoni Iborra ha dit...

És lamentable veure una certa obcecació de massa militants d'ERC a Vic, que només veuen enemics en tothom qui discrepa de la seva actuació, en tot el que es refereix a la PxC. Tenen dret a tenir la seva opinió. Fins i tot tenen dret a votar al costat de la PxC quan ho considerin oportú, si ho fan convençuts de fer-ho pel bé col.lectiu. Però també haurien d'entendre que molts esperem una altra cosa d'un partit històric, antifeixista i d'esquerra, que ens mereix el màxim respecte. El respecte i la credibilitat però, han de ser renovats cada dia.
Toni Iborra

Anònim ha dit...

Hola!
Sóc lectora d´El 9 Nou i comparteixo molt poc la teva opinió.
Aquesta manifestació no ha set oportuna, només sensacionalista. Els que van anar a la manifestació d´entrada es pensen que són molt oberts, i tots som iguals.
Però cal treballar amb la gent que viu la diferència cultural com una invasió, i n´hi ha molt d´aquests, o viviu a Disneylàndia?
Tota aquesta feina s´ha de fer de tu a tu, de mica en mica.
El guanyador és l´Anglada, i prou greu em sap.

Bet