Pàgines

11/7/12

Fascinació i impunitat a la política vigatana

Joan Soler (jurat), Nil Puigivila (regidor), Pep Freixa (Tapís), Georgina Rieradevall (regidora) i Ramon Furriols (jurat), dimecres a l'entrega del premi Millorem Vic
Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 8-7-2012:

"Dilluns, 2. Ple de Vic. Anglada va fort, molt fort, més que mai. En un moment del debat qualifica la CUP d’“antisistemes, antidemòcrates, violents i feixistes”, i arriba a instar la seva portaveu, Georgina Rieradevall, a marxar de Vic. L’alcalde que, quan en l’anterior mandat l’increpaven a ell, saltava i feia rectificar Anglada, ni es va immutar! Aquesta impunitat devia envalentonar Anglada, que l’endemà escrivia a Twitter, referint-se a l’expedient sancionador que l’Ajuntament ha obert a la CUP per penjar cartells de la manifestació contra el racisme en mobiliari urbà: “L’Ajuntament de Vic sancionarà a la rata de cloaca i exregidor de la CUP Quim Soler per penjar cartells al mobiliari urbà. Que se joda!”. I el dimecres es creava presumptament des de PxC un compte fals de Twitter del periodista de Moià Xavier Rius Sant, especialitzat en matèria d’immigració i crític amb la postura discriminatòria i racista del partit d’Anglada. Un compte fals amb connotacions homòfobes i clarament discriminatòries. A l’Ajuntament de Vic, és clar, sempre li quedarà el recurs d’intentar tancar l’escalada d’agressions verbals de la PxC amb un manifest unitari a favor de la llibertat d’expressió i convidar Josep Anglada a que l’encapçali.


Dimecres, 4. Continuo el cicle d’articles sobre la fascinació que ens desperta a alguns la nova forma de fer política de grups com la CUP de Vic. Dimecres van entregar 1.500 euros dels que cobren de l’Ajuntament els seus regidors al projecte guanyador del premi Millorem Vic, “Parelles per a la reinserció”, de l’Associació Tapís. Un potent projecte social que pot consultar-se a EL9NOU.CAT dels que en el nou context econòmic cada vegada seran més necessaris. Uns diners pagats als dos regidors entre tots els ciutadans ara retornen a la ciutadania. Doncs sí, fascinant."

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La Laia Jurado també feia donatius a entitats benemèrites.

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Sí, i així em sona haver-ho explicat al diari. Realment fascinant. De tota manera: no era de la CUP, la Laia, quan ho feia, això? Jo en el meu article parlo de la CUP, no d'aquest o aquell regidora i/o regidora. Salut, i gràcies per participar en el bloc!

JOSEP COMAJOAN ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.