Pàgines

21/12/13

Guanyarem!



Article publicat a la secció "A corre-cuita" del 18-10-13:

"Setmana de petites victòries populars enmig de la tònica de derrota en derrota que portem des d’Antígona i Espàrtac. Dilluns, al Parlament, davant el silenci dels necis, en un nou capítol de David contra Goliat, amb la fona de la paraula i de la justícia social. Als directius de Caixa Penedès els van dir xorissos i mafiosos, i alguns ho troben malgrat tot inoportú. Les víctimes del festí inacabable de la banca, no. A mi tampoc. Ara que ja hi ha un banc dolent, caldrà anar identificant el banquer dolent. Hi ha coses que les haurà de dirimir la justícia. L’administració de justícia. El poble, però, a vegades, també acaba fent justícia, no via codi penal, sinó via sentit comú, el més comú de tots els sentits. I què menys que poder-li dir quatre veritats ben dites a qui fins ara, sota la refrescant ombra de l’omertà político-bancària, se les prometia tan felices.


I dimecres, a Salt, la victòria de la solidaritat i, altre cop, de la justícia social per sobre de la justícia feta a mida pels còmplices del procés més gran de despossessió de baix cap a dalt vist en temps. El Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg –que com va matisar l’advocat de la PAH que porta el cas, Benet Salellas, no ens confonguessin, no depèn de la Unió Europea– va posar les coses al seu lloc. Veurem com s’ho apanyen els polítics dolents per defensar els interessos del banc dolent, dels banquers dolents.



I m’agrada que l’advocat hagi estat un Salellas, com en Tià Salellas, que ja va aconseguir per a les víctimes de l’Operació Garzón a Estrasburg una primera petita victòria entre tantes derrotes. El mateix Tià Salellas que era homenatjat dimecres a l’Atmosfera de Torelló en l’estrena a Osona de 'Guanyarem!', el documental que li han dedicat. I aquest divendres, a les 8, al Casal Boira Baixa de Manlleu, presentació de Som Energia, una altra petita victòria entre tanta despossessió. Més de 10.000 socis en tres anys. I sí, Tià. Guanyarem! Algun dia."