30/7/12

“Gentuza” que només té “serrín en la cabeza”

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 27-7-12:

"Divendres, 20. Entrevista a Josep Anglada a Alerta Digital. El titular hi va: “La gentuza de la CUP y de ICV sólo tiene serrín en la cabeza”. Ja ho diu l’alcalde de Vic, que Anglada ha canviat i ja no gasta les maneres d’antany. En realitat Anglada es refereix a la polèmica que s’ha aixecat a Mataró amb l’ofici de les Santes d’aquest divendres. La portaveu de PxC a Mataró va anunciar que Josep Anglada l’acompanyaria en el seguici oficial. La CUP, primer, i després ICV van córrer a demanar que es declarés Anglada persona 'non grata' a Mataró. L’equip de govern de CiU no ho va acceptar, però al final s’ha limitat el seguici als regidors. Anglada, però, ha anunciat la presència de la plana major de PxC a Mataró. Altre cop PxC tira la primera pedra, uns reaccionen amb contundència, altres amb més ambigüitat i Anglada acaba presentant-se com la víctima. Mataró, dels tres escenaris possibles de reacció davant la política de la discriminació sistemàtica que practica PxC, passa just per la primera, per la de l’estat de xoc posterior a la seva irrupció al consistori. I de rebuig frontal. De fet, ja li han preparat unes cartolines grogues de benvinguda. La segona és la de l’assumpció de la 'desgràcia', adoptant una postura més o menys crítica. I la tercera, la de la normalització, on sembla que volen entrar, o ja han entrat, alguns grups del consistori vigatà. Integrant-lo a la normalitat el desactivarem, diuen. Doncs no, no va ben bé així!

Diumenge, 22. Presenten a Barcelona el manifest d’Unitat contra el Racisme i el Feixisme, la plataforma unitària que alerta precisament dels perills que representa el discurs de la discriminació de PxC. Un manifest que sorprenentment d’entre els regidors de Vic només firma Georgina Rieradevall (CUP). A Vic, és clar, el tema no ens afecta. Noooo! A l’acte, el diputat de SI Alfons López Tena carrega fort contra Anglada i l’endemà ja es lleva amb un anunci d’una querella contra seu. Les coses, ja ho dic, van així, Anglada sempre acaba presentant-se de víctima. Em pregunto com reaccionarà ara SI de Vic, sempre tan “transversal” i tirant pilotes fora en tot allò que fa referència a la lluita contra el discurs de la discriminació de PxC. A escala nacional el discurs de SI sembla clar, sense pal·liatius. A escala local canviarà, també?"

1 comentari:

David Karvala ha dit...

Xavier Tornafoch, un altre regidor de Vic, també ha signat posteriorment; el que passa és que portem un retard processant les signatures.