Pàgines

4/1/13

Bales de goma? No, millor bales de ferro

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU d'avui:

"Josep Anglada ha trobat al Twitter un filó per abocar impunement la seva ideologia excloent. Un dia apuntes que cal acabar amb Oriol Junqueras, i l’endemà, sense encomanar-te a ningú, ni tan sols molestar-te a mirar si els seus pares ho van ser algun dia, et lamentes que el primer nadó de l’any a Catalunya és “immigrant”. No hi ha oxímoron més gran que dir-li immigrant al primer nascut... a Catalunya. Ell, però, avesat a la impunitat de la sala de plens de l’Ajuntament de Vic, en un lloc com el de Twitter, on no sembla que governi ningú, va embalat. Als que hem assistit, moltes hores amb impotència, a les seves sortides de to al ple ja no ens ve res de nou.

A qui sí que va semblar venir-li de nou és a ERC de Vic. Aquesta vegada sí, que li va tocar el rebre al seu líder, va sortir al pas amb un comunicat. Va entrar en el joc de la retroalimentació: jo ataco Junqueras i el seu independentisme i quedo més espanyolista que ningú davant el meu electorat –per si algú en tenia cap dubte!–, i jo, podent-me limitar a respondre’l a Twitter, li dono categoria de notícia a Anglada amb un comunicat de premsa on em presento com a antítesi seva. I a sobre, em permeto donar lliçons als altres. Només dues setmanes després de votar junts ni més ni menys que els pressupostos de l’Ajuntament de Vic. Una votació que dóna més que res legitimitat a Anglada davant el votant vigatà. Uns pressupostos que, insisteixo, es podien haver aprovat amb SI i que per motius que encara no sé entendre del tot es va preferir fer-ho amb PxC.

Els assidus del ple sabem també que si bé Anglada n’és el líder, la matusseria no és exclusiva seva. I ara que les bales de goma han tornat a ser desgraciada notícia em ve al cap la penúltima sortida de to de Marta Riera, número 2 de PxC. Era al ple del 4 de juny, debatent una moció de la CUP per demanar la prohibició de les bales de goma. Una moció que no va prosperar, ja que només la van votar CUP, PSC, ICV i SI. Anem a l’acta del ple, penjada a la web municipal. Marta Riera parla de les bales de goma: “El seu ús està justificat per reprimir conductes vandàliques que solen practicar precisament molts militants dels que presenten aquesta moció, i si la policia les ha de fer servir segur que és perquè algú s’ho mereix”. En fi... Però compte com acaba: “L’ús de les bales de goma és estrictament necessari. I a més a més, i no miro a ningú, davant de la policia, a vegades depèn de qui s’hi fica al davant, no de goma sinó potser de ferro”. I es va quedar tan descansada. I ningú li va dir res. I va prendre la paraula el regidor d’ERC. I res de res. Després que no ens vingui de nou segons què".

Pot consultar-se la moció íntegra de les bales de goma i el debat posterior, amb les paraules de Marta Riera a partir de la pàgina 53 de l'acta del ple que pot consultar-se aquí.

La imatge que il·lustra el post l'he capturada d'aquí.