Pàgines

8/6/12

Ja sé que deuen ser imaginacions meves


Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 8-6-2012:

"Tant que deien que la manifestació contra el racisme del dia 26 havia de crispar l’ambient, i resulta que a Vic continua fent-se clar al matí i fosc al vespre. Sí que després dels debats –aquests sí, crispats, però com tots els debats, encara que les formes a vegades no siguin les més adequades, sempre són benvinguts– al ple de dilluns a Vic es va poder observar algun moviment de tropes. Casual, és clar; i tant! Moviments de tropes per part dels dos grups d’esquerres que no van donar suport a la manifestació i que, tot i que la militància va semblar convençuda de la decisió de cada partit, potser –és una altra hipòtesi, equivocada; segur, seguríssim– n’han parlat amb algun votant que no pensava exactament el mateix. I és que jo, que sí que vaig ser a la manifestació, en vaig sentir més d’un sorprès que ERC s’adigués a fer-se la foto un ple sí i l’altre també amb CiU i... PxC (ai!). I ICV no és que sentís crítiques a la seva no adhesió a la manifestació de part d’algun seu presumpte/hipotètic/suposat votant, és que en vaig sentir d’algun militant i tot. Sigui com sigui, dilluns ERC es va desmarcar fins a quatre vegades de la foto amb CiU i PxC. Fins al punt que un destacat militant d’aquesta última formació els convidava el mateix dilluns per Twitter a deixar el govern si tan malament s’hi sentien amb el festeig de CiU i PxC. He dit festeig? No, que per festejar han de ser dos, i aquí només és Anglada que tira els trastos a Vila d’Abadal, i no a la inversa. I tant que no! Ja ho va dir Vila d’Abadal en un xat amb els lectors d’El País que el bon rotllo entre CiU i PxC només el sap veure “cierta prensa local”. Mecatxis els periodistes! Doncs bé, el que deia d’ICV, que escoltant la militància o la veu de la consciència, dilluns els ecosocialistes van votar de la mà de l’esquerra alternativa de la CUP en tots, tots, tots els punts. Doncs això."

La imatge que il·lustra el post està extreta de la fotogaleria d'en Marc Sañé sobre la mani del dia 26 publicada a EL9NOU.CAT.

2 comentaris:

Toni Iborra ha dit...

Potser al final tampoc serà cert, això que deien de que la manifestació no serviria per a res. Ben mirat, crec que els partits de l'equip de govern no només tenen votants crítics sinó que, a més, segur que també tenen consciència democràtica.

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Sí, Toni, però si ens remetem al ple de dilluns, un dels dos grups del govern sí que va fer moviments. L'altre, va continuar contemporitzant amb PxC.