Pàgines

11/12/12

Lleis injustes i votacions per oblidar

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU:

"El 9 de febrer de 2011 es produïa a Vic un dels anomenats desnonaments “mediàtics”, ja que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va avisar la premsa perquè en fes el seguiment. De la moguda que hi va haver per evitar el desnonament se’n va derivar la denúncia de 13 persones, que van ser jutjades l’11 de juliol d’aquell mateix any i posteriorment condemnades per desobediència a l’autoritat. A la mateixa hora del judici al ple de Vic la CUP –que tenia alguns membres seus entre els encausats– proposava una moció de suport. Es va tombar pels vots de CiU, ERC i PxC.

No hi ha res més objectiu i neutral que recórrer a l’acta del ple. Veiem què hi deia la portaveu de CiU: “La llei no satisfà a tothom, però cada vegada intenta ser més justa. D’altra banda, no creiem que les accions per impedir els desnonaments siguin la millor opció, perquè això comportaria una desprotecció dels propietaris, atès que no tindrien la seguretat de cobrar el lloguer”. I això el que deia el portaveu d’ERC: “Si en aquests moments algú considera que hi ha una irresponsabilitat o un excés policial en relació amb aquest temes, té evidentment la possibilitat de fer-ho; no obstant això, la posició, com a grup i des de l’Ajuntament, en aquests moments, és votar en contra de la moció, insistint que no és en relació amb els ideals o la noblesa dels plantejaments de les persones individualment enteses”.

Al cap de poc més d’un any, hi ha un consens més que generalitzat entorn a la injustícia dels desnonaments i que si la cosa no ha anat a més és per l’acció decidida i valenta de la PAH i els que els han donat suport. Pel camí, dues persones han perdut la vida a Granada i Barakaldo. Ben trist que haguem d’esperar a la tragèdia per veure que les lleis injustes s’han de canviar. I de pressa."