Pàgines

8/8/15

Dec ser malpensat

Article publicat a la secció "A corre-cuita" d'EL 9 NOU del 26-6-15:

"El nou cartipàs de Vic que avançava l’Agustí Danés divendres a EL 9 NOU i que l’alcaldessa Anna Erra es resisteix a anunciar públicament, atorga moltes competències, per la dedicació que sembla que tindran, als regidors Susagna Roura i Àlvar Solà. La primera té Cultura, Seguretat Ciutadana i Recursos Humans, i el segon, Educació, Benestar Social i Hisenda. És només a mi que em sembla que qui ha rumiat el cartipàs ho ha fet curant-se en salut i pensant en un hipotètic futur soci que li pogués demanar Seguretat Ciutadana per al seu número 1 i Benestar Social per a la seva número 2? Dec ser un malpensat o tinc massa imaginació. Deu ser això.

I mentrestant, a Palau, aquests sí, s’afanyaven a anunciar els noms dels nous consellers que substitueixen els pròfugs d’Unió. Entre els currículums repartits pel govern, em quedo amb el del nou titular d’Agricultura, Jordi Ciuraneta: president de Copaga (2000-2011), president del Consell Sectorial de Porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya (CCAE) i, entre altres coses, assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la Direcció General d’Agricultura de la Unió Europea. Vaja, tot un convençut que el millor que pot fer el sector porcí per a la xacra de l’excés de purí és fer un pas enrere i reduir la cabana.

I ja per acabar, un recordatori, que dimecres, 1 de juliol, entra en vigor la nova llei de seguretat ciutadana –la llei mordassa– i la reforma, per endurir-lo, del codi penal. I s’estrenen tarifes: fins a 30.000 euros per difondre fotos de policies en manifestacions o accions a la via pública, o per col·laborar a aturar desnonaments. I fins a 1 any de presó per difondre convocatòries que després acabin sent conflictives, o 4 anys per la resistència... passiva! Lleis espanyoles que el govern català, tant que ara també apel·la ni que sigui amb la boca petita a la desobediència, cal esperar que també sabrà aplicar amb el corresponent delit".